Filmul lui Cristian Comeagă – cu premii în competițiile cinematografice de peste ocean, cu peste 50 de locații de filmare, cu Nicodim Ungureanu într-un rol de excepție, cu o poveste înfricoșător de credibilă- vă așteaptă în sălile de cinema începând din această săptămână.
Povestea filmului CEL ALES se desfășoară pe mai multe planuri temporale. Pe la începutul anilor ’80, pe când era încă elev, domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din țară tocmai de cei care erau puși să-l țină în ea cu orice preț. Ani mai târziu, i-au cerut și ei un favor, la schimb: o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească țara de adopție, renunțând la identitate, la familie, la toată viața sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut. “Asta nu se va întâmpla”, își spune acum domnul X, în timp ce conduce mașina printr-o țară care nu mai e a lui, în căutarea ieșirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă.
Trei dintre actorii importanți ai distribuției lui Cristian Comeagă povestesc despre personajele lor:
“N-aș merge până acolo încât să zic că acest scenariu a fost scris pentru mine, deși în momentul în care l-am citit, l-am întrebat: de unde știi tu anumite lucruri din viața mea? În mod normal nu avea de unde ști. Am regăsit foarte mulți pași din viața mea. E și un moment în film, când personajul securistului îmi spune: a intervenit ceva, trebuie să pleci urgent la Paris. La mine a intervenit ceva și a trebuit să plec la Paris în 1989. Intervenise o căsătorie, un tovarăș colonel Roșu. Dacă și pe Nicodim îl chema Roșu în film, aș fi început să am bănuieli despre Cristian Comeagă”, spune Bogdan Stanoevici
Marcela e tânăra care nu se încadrează în societatea vremurilor respective, iar viața ei se schimbă radical odată cu pierderea primei iubiri. Își construiește o viață în care, aparent, se simte bine, dar trăiește drama majorității românilor plecați în afară”, spune Olimpia Melinte despre personajul ei.
“Escu aduce o lume care începe într-o epocă și îți dă senzația că nu se termină niciodată. Și chiar așa e. Vine de undeva, și nu știi unde se termină. Escu există în orice epocă, în orice perioadă. Nu e ca un rău necesar. Trebuie să fie. Nu poți trăi fără Escu. Iar el este așa datorită slăbiciunilor oamenilor. El vede slăbiciunile înainte să stea de vorbă cu omul”, spune Nicodim Ungureanu.
Facebook
Google+
YouTube
RSS