Evenimente

Evenimentele importante dedicate cinematografiei: festivaluri, lansări de carte, workshopuri, conferinţe, lansări de DVD-uri vor fi prezentate pe această pagină. 

Pentru început, vă oferim o selecție cu principalele evenimente din 2015.

plazafilmfestival.ro
2-8 martie 2015 se desfășoară prima ediție a COMEDY SHORT FILM FESTIVAL @Plaza România. Un festival care aduce filme de scurt metraj din toată lumea.

oneworld.ro
Tot în primăvară va fi ONE WORLD ROMÂNIA – festivalul dedicat drepturilor omului.

nextfilmfestival.ro  
În perioada 16-20 aprilie va fi și cea de-a XIX-a ediție a NEXT INTERNATIONAL FESTIVAL, eveniment inițiat în memoria celor care au fost regizorul Cristian Nemescu și sound designerul Andrei Toncu. Festivalul aduce filme de scurt și mediu metraj ale unor tineri regizori și sound designeri.

tiff.ro
Cel mai așteptat eveniment cinematografic al anului - TRANSILVANIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL – se va desfășura la Cluj în perioada 29 mai – 7 iunie.

lunaplinafestival.ro 
Între 23 și 27 iulie, la Biertan, va fi cea de-a III- a ediție a FULL MOON – HORROR & FANTASY FILM FESTIVAL.

albafilmfest.ro
Tot la cea de-a III-a ediție se află și Alba Iulia Music & Film Festival care în perioada 4-7 septembrie va găzdui filme în aer liber, concerte de muzică și evenimente care combină elemente din cele două arte.

festival-anonimul.ro
Luna august ne va purta spre Sf. Gheorghe unde sperăm ca ANONIMUL să se întoarcă după escapada (nu tocmai reușită) în canicularul București al anului trecut.

animest.ro
Ajuns la cea de-a X-a ediție, ANIM’EST va aduce în București, în perioada 2-11 octombrie 2015 cele mai noi și inedite producții de filme, videoclipuri și reclame animate.

astrafilm.ro
Începutul lunii octombrie aduce la Sibiu filme documentare contemporane din toată lumea în cadrul Astra Film Festival.

kinodiseea.ro 
În luna noiembrie Festivalul Internațional de Film pentru Copii - KINODISEEA – poate unul dintre cele mai necesare festivaluri din România datorită educației cinematografice pe care o face în rândul viitorilor consumatori și pasionați de film.

Ultimele articole pe CINEMAFRAME