Într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?
Mergeți să vedeți acest film! Are emoție, este o poveste de Crăciun într-un Brașov cu zăpadă (în unele cadre, se spune, adusă cu camionul). Opţiunile regizorele în alegerea actorilor din rolurile principale –Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur – au fost foarte inspirate. Frumoasa Raluca Aprodu îşi construieşte personajul cu multă sensibilitate şi detaliile de interpretare fac plauzibilă trecerea de la o fetişcană care are cariera şi viaţa asigurate, la femeia dispusă să se sacrifice pentru o iubire adevărată.
Acest film a fost o provocare mare pentru Dragoş Bucur care părăseşte tipii duri cu care a obişnuit publicul în MARFA ŞI BANII, FURIA, POLIŢIST ADJECTIV etc. pentru un tip sensibil şi romantic care îl prinde foarte bine.
Brașovul și locațiile de filmare pregătite de scenograful Călin Papură completează frumusețea acestei povești. Broderiile și combinațiile cromatice ale Doinei Levintza îmbogățesc cadrele directorului de imagine Viorel Sergovici.
Intermezzourile dintre anumite scene sunt lungi, dar foarte bine montate de Ovidiu Văcaru si de Cătălin Cristuțiu. Scenariul are scăpări minore, dar toate acțiunile paralele construiesc și contribuie la emoția poveștii principale.
POVESTE DE DRAGOSTE este un film la care se râde de situațiile create de vecinii voyeuriști (interpretaţi de Mirela Oprişor şi Mimi Brănescu), de sfaturile înțeleptei proprietărese – matroane, de replicile spontane ale băiețelului care iubește cu foc și înțelege că dragostea „te rupe-n două”.
Filmul Cristinei Iacob este bine venit în cinematografia autohtonă. Este prima producţie, după o perioadă foarte lungă de timp, în care avem un rol principal feminin. Opţiunile de casting aduc pe ecran două prezenţe inedite – actriţa Teatrului de Comedie Gabriela Popescu şi regizorul Ducu Darie. Gabriela Popescu interpretează rolul savuros al proprietăresei care îşi propune să-şi trăiască vârsta înaintată alături de un tânăr pe care speră să îl poată constrânge să îi fie iubit.
Personajul ei este echilibrat, în balanţa poveştii, de cel al regizorului celebru care face tot ce îi stă în putinţă pentru a o umili şi răni pe tânăra actriţă sperând că doar aşa se va putea întoarce la el. Pentru acest rol, Cristina Iacob apelează la talentatul regizor Ducu Darie care interpretează cu multă subtilitate un personaj negativ, plin de intenţii şi de gânduri rele. Personajul lui Ducu Darie nu zâmbeşte, suferă şi plănuieşte umilinţe şi răzbunare. O interpretare care l-ar fi bucurat cu siguranţă pe tatăl lui, actorul Iurie Darie.
POVESTE DE DRAGOSTE nu îşi propune să fie un film de festival, deşi a fost prezent şi apreciat în competiția internațională, a Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, în Festivalul Internațional de Film de la Montreal și în cadrul Festivalului Internațional de Film Portobello.
Produsul final este foarte bine împachetat pentru targetul pe care îl ţinteşte – reprezentanţi ai showbiz-ului românesc îl susţin, secvenţele de making of au fost lansate pe piaţă cu mai bine de o lună înainte de data premierei, muzica interpretată de Smiley, produsă de HaHaHa Production, este o carte de vizită importantă şi exploatată ca atare de echipa de PR.
Cristina Iacob şi-a propus să facă un film pentru publicul larg şi a reuşit. Ultimul film, #SELFIE, a adunat peste 100 000 de spectatori. (Este o bucurie să scrii că un film românesc de după 1989 a adunat în sălile de cinematograf atâţia spectatori.) POVESTE DE DRAGOSTE ţinteşte spre acelaşi număr sau să îl depăşească. Sperăm ca subiectul filmului, construit în jurul sărbătorilor de Crăciun, să nu fie un impediment în distribuirea şi vizionarea lui şi după luna decembrie. Succes!
Aşadar, nu rataţi filmul!
Mergeți la POVESTE DE DRAGOSTE pentru că vă veți găsi povestea pierdută, uitată, trăită sau, poate, netrăită încă.
Facebook
Google+
YouTube
RSS