Știri

TIFF 2015 ateliere

TIFF 2015 ateliere

8 cineaști participă la Transilvania Talent Lab 2015: Alex Mironescu, Diana Voinea, Norbert Fodor și Simona Constantin – în echipa de regizori / scenariști; Alexandra-Maria Colța, Andrada Popan-Dorca, Cristina Ungurean și Marta Bănescu – în cea de producători de film.

Ediția cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab le oferă celor 8 participanți – 4 scenariști/ regizori și 4 producători de film – un training de specialitate alături de două profesioniste extrem de active în domeniul consultanței și training-ului pe proiecte cinematografice – Sirkka Möller și Martina Bleis. Între 31 mai și 6 iunie, aceștia vor forma 4 grupe de lucru (1 scenarist/regizor + 1 producător) și vor parcurge etapele unui training intensiv, cu scopul de a crea un mod de lucru care să permită interacțiunea directă scenariști/ regizori și producători, precum și de a oferi șansa unei experiențe de lucru aplicate, care pornește de la teorie și se finalizează printr-o serie de exerciții și abordări practice.

Cele 5 proiecte de lungmetraj selecționate la cea de-a doua ediție Transilvania Pitch Stop 2015 sunt: Cai la rege (Raluca Maria Rusu), Căutatorul de vânt (Mihai Sofronea), Charlton Heston (Andrei Crețulescu), Soldații (Ivana Mladenovic) și 1985 (Bogdan Mureșanu).

TPS 2015 va avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie, iar finalul training-ului va fi sesiunea de pitch propriu-zisă, urmată de întâlniri individuale între participanți și posibilii producători interesați de proiectele lor. Anul acesta, cele 5 proiecte și pitch-urile finale vor fi analizate de un juriu format din Matthieu Darras (Head of Programmes – TorinoFilmLab), Elin Erichsen (Head of Development – Norwegian Film Institute) și Roberto Olla (Executive Director – Eurimages). Juriul TPS va acorda două premii: TPS Development Award – în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF, și CoCo Award – constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market, din luna noiembrie. În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, cele două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie.

Transilvania Talent Lab este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N.

Nancy Bishop site

Un alt eveniment important al ediției din acest an este organizarea celei de-a treia ediţii 10 PENTRU FILM LA TIFF care găzduieşte un masterclass cu directorul de casting Nancy Bishop.

10 actori talentați din teatrele din România vor fi prezentați publicului, presei și profesioniștilor din industria filmului.

Unul dintre cei mai influenți agenți de casting la ora actuală, Nancy Bishop (SUA), nominalizată la Premiile Emmy pentru castingul peliculei Anne Frank: The Whole Story și având în portofoliu peste 80 de producții internaționale mari, va susține un masterclass pentru cei zece actori, precum și o prezentare deschisă publicului la TIFF. Nancy Bishop a lucrat pentru filme ca Mission Impossible IV, Child 44 (r. Ridley Scott), Oliver (r. Roman Polanski) sau The November Man, cu Pierce Brosnan. Absolventă de actorie și regie la Universitatea din Michigan, Bishop s-a stabilit în anii 90 în Praga, unde a fondat programul Acting For Film, la Prague Film School. Este autoare a cărții „Secrets from the Casting Coach: On Camera Strategies for Actors From a Casting Director”, va lansa în curând volumul „Auditioning for Film and TV” și susține seminarii și masterclass-uri în universități de prestigiu din lume.

În cele trei ediții de până acum, 10 pentru FILM a promovat 30 de actori de diferite vârste, din toate colțurile țării, care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa să se afirme pe marele ecran. Cei selectați fie se află la debut în cinema, fie au avut deja roluri minore în producții autohtone. Ca în fiecare an, actorilor le vor fi dedicate broșuri, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist.

Cei zece actori sunt: Alexandru Ion (Teatrul Național, Teatrul Act, Metropolis, București), Ali Deac (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), Ana Covalciuc (Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie și ArCuB), Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Erzsébet B. Fülöp (Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Irina Drăgănescu (Teatrul de Comedie, Nottara, Bulandra din București), Lucian Teodor Rus (Teatrul Național București), Ruxandra Maniu (Teatrul Odeon din București), Silva Helena Schmidt (Teatrul Național București), Reka Szasz (Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea).

Actorii au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica și Cristiana Gavrilă şi Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet).

Comentarii

comentarii

More in Știri

Comoara-1_-foto-de-adi-Marineci

În Bucureşti, filme de Cannes

CinemaFrame29 mai 2015
tiff Summer Nights site

Începe TIFF-ul!

CinemaFrame28 mai 2015
TV5Monde site

TV5 MONDE dă un premiu la TIFF

CinemaFrame28 mai 2015
Afis TIFF 2015_web site

TIFF 2015 invitaţi

CinemaFrame27 mai 2015
comoara

CANNES 2015 în România

CinemaFrame26 mai 2015
Les Films de Cannes a Bucarest_avanpremiera site

LES FILMS DE CANNES A BUCAREST

CinemaFrame15 mai 2015
http://flic.kr/p/cmJWLf

MILAN KUNDERA în film

CinemaFrame15 mai 2015
Hawaii-International-Film-Festival

Timeline cu deadline-uri și evenimente (iunie 2015)

CinemaFrame14 mai 2015
galerie_04

PREMIILE UCIN 2014

CinemaFrame7 mai 2015
galerie_10

Nominalizările UCIN 2015

CinemaFrame5 mai 2015
banner_festival nevazatori

Festival de film pentru nevazatori

CinemaFrame4 mai 2015
Babylon 13

Cinepolitica la Studio și Elvire Popesco

CinemaFrame27 aprilie 2015