Evenimente

Cinema în aer liber la final de august

Cinema în aer liber la final de august

Proiecțiile care închid luna august în cadrul proiectului Cinema în aer liber OCC 2017 vor aduce pe terasă AFERIM!-ului lui Radu Jude, INVAZIILE BARBARE în regia lui Denys Arcand și muzica celor de la Beatles în filmul UN CÂNTEC STRĂBATE LUMEA (ACROSS THE UNIVERSE) regia Julie Taymor.
Proiecțiile încep la ora 21:00.
Filmele sunt interzise copiilor sub 14 ani.

Vinerea filmului românesc AFERIM! regia Radu Jude, durata: 1h 48’
Din distribuție fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.
“AFERIM!”, în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
Lungmetrajul “AFERIM!”, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, a câștigat Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.
Înainte de proiecția AFERIM! se va proiecta filmul de scurt metraj LORD regia Adrian Sitaru cu Andreea Samson și Sergiu Costache. durata 21’.
Un tânăr trăiește din mici escrocherii – fură căței de prin parcuri și apoi pretinde răscumpărare.
Uneori îi merge, alteori nu. Un lucru e, însă, cert – dincolo de atitudinea dură de băiețaș de cartier trecut prin multe, se ascunde un suflet delicat.

Sâmbătă 26 august se proiectează INVAZIILE BARBARE în regia lui Denys Arcand, durata 99’.
48 de premii și 33 de nominalizări, printre care Oscar-ul pentru film străin.
Remi, divortat, cincizeci de ani, e internat in spital. Fiul lui de la Londra accepta cu greu sa vina sa-l vada. O data revenit, intoarce cerul si pamantul spre a-i indulci tatalui sau ultimele zile. Ii aduna gasca de prieteni si incearca impreuna sa isi dea seama ce au devenit cu totii in aceste timpuri in care suporta “invaziile barbare”… Umorul, epicurianismul, dorinta le mai populeaza visele? Nesupunerea, prietenia si esentializarea mai au vreun sens?

Duminică 27 august UN CÂNTEC STRĂBATE LUMEA (ACROSS THE UNIVERSE) regia Julie Taymor, durata 2h13’.
Filmul celor 33 de melodii ale nemuritorilor Beatles.
O poveste de dragoste care are loc in atmosfera anilor ‘1960 – ani de proteste impotriva razboiului, de explorare a posibilitatilor mintii umane, anii rock’n roll-ului – filmul penduleaza intre extreme: de la santierul naval din Liverpool, la campusul de creatie psihedelica de la Greenwich Village, de la strazile devastate de razmerita ale Detroitului si pana la fronturile de lupta si de moarte ale Vietnamului. Indragostitii nefericiti, Jude (Jim Sturgess) si Lucy (Evan Rachel Wood), impreuna cu un grup de prieteni si cantareti, sunt absorbiti inlauntrul miscarilor de contestare a razboiului si a culturii, avandu-i ca ghizi-indrumatori pe „Dr. Robert” (Bono) si pe „Mr. Kite” (Eddie Izzard). Aceste forte tumultoase, pe care nu le pot controla, reusesc sa-i desparta pe cei doi indragostiti, obligandu-i pe Jude si pe Lucy, ca impotriva tuturor vicisitudinilor, sa-si gaseasca singuri calea inapoi, unul spre celalalt.

CINEMA ÎN AER LIBER OCC 2017 este un proiect cultural organizat de Asociația Enkidu în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii, finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

More in Evenimente

CinemaTOUR KIDS județul Brașov 2018 în cifre

CinemaFrame2 decembrie 2018

CINEMATOUR KIDS revine în județul Brașov

CinemaFrame2 decembrie 2018

Week-end de Halloween cu filme bune la Opera Comică pentru Copii

CinemaFrame23 octombrie 2017

SIERANEVADA, BENJAMIN BUTTON și MY FAIR LADY

CinemaFrame16 octombrie 2017

Ce faci când vrei să vezi un film bun? Vii la UnderGrant în week-end!

CinemaFrame9 octombrie 2017
Olimpia Melinte și Nicodim Ungureanu

UN ALT WEEK-END, ALTE FILME BUNE

CinemaFrame2 octombrie 2017

Un week-end cu Tom Cruise, John Travolta și Olivia Newton John

CinemaFrame26 septembrie 2017

22, 23, 24 septembrie filme pe terasa OCC

CinemaFrame18 septembrie 2017
LA DRUM CU TATA (regia Anca Miruna Lăzărescu)

Week-end-ul 15, 16, 17 septembrie CINEMA IN AER LIBER LA OCC

CinemaFrame13 septembrie 2017

Week-end-ul 8-10 septembrie filme pe terasa OCC

CinemaFrame3 septembrie 2017

Cinema în aer liber la OCC – Lucian Pintilie, James Cameron și Jerome Robbins

CinemaFrame29 august 2017

Filme bune în aer liber – episodul 3

CinemaFrame13 august 2017