Evenimente

Week-end de Halloween cu filme bune la Opera Comică pentru Copii

Week-end de Halloween cu filme bune la Opera Comică pentru Copii

Week-end-ul 27 – 29 octombrie este ultimul din seria celor 13 dedicate filmelor bune proiectate în cadrul programului CINEMA ÎN AER LIBER la OPERA COMICĂ PENTRU COPII DIN BUCUREȘTI.

Vineri proiectăm filmul de scurt metraj NU EXISTA-N LUMEA ASTA (2015) regia Andreea Vălean.

Doi prieteni vechi se reîntâlnesc după mult timp. Unul este un dubios patron de bar, celălalt e art designer familist cu mari datorii la poker. Au viețile extrem de diferite. Este prietenia lor destul de puternică pentru a îndeplini o promisiune dată unui tată mort?

Filmul de lung metraj care încheie seria filmelor românești premiate și importante pentru cinematografia națională este O VARA DE NEUITAT (1994) regia Lucian Pintilie, durata: 1h34’

România anilor ’20. Într-un oraș de graniță de pe malul stâng al Dunării, conacul familiei Vorvoreanu strălucește în luminile unei serate. Toți nobilii din împrejurimi sunt de față, dar vedetele sunt tinerii soți Dumitriu: el e căpitan în Armata Română, iar ea, Marie-Thérèse Von Debretsy, este de o frumusețe ieșită din comun. Tânăra femeie, pe deplin fidelă familiei ei, întâmpină cu dispreț avansurile generalului Ipsilanti, iar familia este transferată într-o garnizoană izolată din Dobrogea. Pentru a răzbuna uciderea unor grăniceri români de către bandiții macedoneni, căpitanul Dumitriu primește ordinul să împuște săteni bulgari nevinovați. Refuză să îndeplinească ordinul…

Sâmbătă 28 octombrie proiectăm filmul de Oscar – MARRY POPPINS (1964) regia Robert Stevenson, durata: 2h19’. După sau înainte de  întâlnirea cu vrăjitoarele din spectacolele Operei Comice pentru Copii, vizitatorii se pot întâlni și cu Marry Poppins – cea mai simpatică vrăjitoare care călătorește cu umbrela și nu cu mătura.

Supercalifragilistic. Acesta este probabil cel mai faimos cuvânt din istoria filmului care nu este de găsit în niciun dicționar al vreunei limbi din lume. El aparține lui Mary Popins, cea mai simpatică guvernantă care a existat vreodată. Interpretată superb de Julie Andrews, recompensată cu un Oscar pentru această prestație, Mary Poppins, dădaca magică închipuită de P.L. Travers, avea să se transforme în fenomen cinematografic.

Duminică 29 octombrie ora 20:00 încheiem week-end-ul Halloween cu SWEENEY TODD – BĂRBIERUL DIABOLIC DIN FLEET STREET (2007), regia Tim Burton, durata 1h56’

Prezentandu-se sub numele de Sweeney Todd (Johnny Depp), Barker se reintoarce la fosta sa frizerie, aflata la etaj, deasupra placintariei d-nei Lovett, pentru a-l urmari pe judecatorul Turpin (Alan Rickman) care, cu ajutorul acolitului sau ticalos, Beadle Bamford (Tomothy Spall), il trimisese la inchisoare sub acuzatii false, pentru a-i lua sotia, pe Lucy (Laura Michelle Kelly), si fiica.  Sweeney nu este manat decat de crunta sa razbunare, chiar daca aceasta va fi in detrimentul tuturor.

Vă așteptăm! Intrarea este liberă!

CINEMA ÎN AER LIBER  OCC 2017 este un proiect cultural organizat de Asociația Enkidu în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii.

CINEMA ÎN AER LIBER OCC 2017  este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primaria  Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

More in Evenimente

CinemaTOUR KIDS județul Brașov 2018 în cifre

CinemaFrame2 decembrie 2018

CINEMATOUR KIDS revine în județul Brașov

CinemaFrame2 decembrie 2018

SIERANEVADA, BENJAMIN BUTTON și MY FAIR LADY

CinemaFrame16 octombrie 2017

Ce faci când vrei să vezi un film bun? Vii la UnderGrant în week-end!

CinemaFrame9 octombrie 2017
Olimpia Melinte și Nicodim Ungureanu

UN ALT WEEK-END, ALTE FILME BUNE

CinemaFrame2 octombrie 2017

Un week-end cu Tom Cruise, John Travolta și Olivia Newton John

CinemaFrame26 septembrie 2017

22, 23, 24 septembrie filme pe terasa OCC

CinemaFrame18 septembrie 2017
LA DRUM CU TATA (regia Anca Miruna Lăzărescu)

Week-end-ul 15, 16, 17 septembrie CINEMA IN AER LIBER LA OCC

CinemaFrame13 septembrie 2017

Week-end-ul 8-10 septembrie filme pe terasa OCC

CinemaFrame3 septembrie 2017

Cinema în aer liber la OCC – Lucian Pintilie, James Cameron și Jerome Robbins

CinemaFrame29 august 2017

Cinema în aer liber la final de august

CinemaFrame22 august 2017

Filme bune în aer liber – episodul 3

CinemaFrame13 august 2017