Premiera film strain

SNOOPY vine de Crăciun!

SNOOPY vine de Crăciun!

Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus și restul mult iubitei trupe PEANUTS îşi fac debutul pe marele ecran, ca şi cum nu ar mai fi fost văzuţi înainte, în animație 3D. Charlie Brown, cel mai iubit outsider din lume, pornește într-o aventură epică și eroică, în timp ce cel mai bun prieten al său, adorabilul Beagle Snoopy, se înalţă spre cer pentru a-şi urma nemesis-ul, Baronul Roșu. Din imaginația lui Charles M. Schulz și creatorii filmelor ICE AGE, Filmul THE PEANUTS va demonstra că fiecare outsider îşi are ziua lui.

În esența sa, filmul PEANUTS este despre grijile de zi cu zi pe care le întâlnim în timp ce creştem, mergem la școală, și abordează percepțiile oamenilor cu privire la alte persoane. „Am luat această temă și am schimbat tonul general al filmului, lucru care a dus la un mesaj puternic, unul în care se pot regăsi atât adulții cât și copiii”, spune Schulz.
Martino și echipele sale au făcut ca fiecare personaj individual să primească o introducere corectă și un punct de referință. Din fericire pentru realizatori, aceştia au avut un set de personaje bine stabilit, cu voci puternice create de Charles M. Schulz.
„Ceea ce Sparky face într-un mod atât de strălucit de 50 de ani, este de a arăta lumii că e bine să-și exprime emoțiile, anxietățile, speranțele și temerile, fără filtru”, spune Martino. „Vedem un pic din noi înșine în fiecare dintre personaje, și asta este ceea ce le face atât de relatabile. Mai degrabă decât să le internalizeze emoțiile, Schulz a permis personajelor să se exprime în mod deschis, și am rămas fideli acestui stil narativ.
„Una dintre provocarile din animație este crearea de caractere, care sunt interesante si au adâncime, astfel încât atunci când le pui împreună, să poţi crea scenarii interesante și o poveste convingatoare,” continuă Martino. Ceea ce Sparky ne-a oferit în toți aceşti ani de benzi desenate sunt personaje foarte puternice. El a scris despre subiecte universale cu care noi toți am rezonat, transpuse în voci de copii. Ei chiar sunt adulți în corpuri de copii.”
Martino a fost intrigat mai ales de Charlie Brown. „Toată lumea are o mică bucată de Charlie Brown în ea”, explică Martino. „Grozav cu privire la acest personaj este faptul că el funcționează la un astfel de nivel extrem, care te face întotdeauna să apreciezi mai mult acel Charlie Brown din tine.” Toți am trecut prin acel gen de situații ciudate și toţi am avut eșecuri. Charlie Brown ne învață că, în mijlocul tutror acestor evenimente, poţi să te aduni şi să încerci din nou. Aşa că a fost foarte important pentru noi să capturăm acest spirit, în expresiile sale. ”

ĂSTA E CARTIERUL TĂU, CHARLIE BROWN
Aducerea lumii PEANUTS și a personajelor sale pe marele ecran în CG a fost o sarcină formidabilă, dar nu doar pentru animatori. Crearea și proiectarea aspectului general al filmului au fost la fel de dificile pentru departamentul artistic. „Intotdeauna m-am uitat la benzi desenate și a vrut să știu mai multe despre lumea Charlie Brown”, spune Martino. „Sparky ne-a oferit întotdeauna un instantaneu-o imagine scurtă din lumea sa.”


Scenele stabilite în casa lui Charlie Brown, la școală și în întregul cartier sunt decorate cu culori de fundal desaturate, pentru a nu distrage atenţia de la semnătura saturată și culorile vibrante ale personajelor principale”. „Steve a vrut ca noi să simţim ca și cum ne-am uita la benzi desenate duminica, în cartierul sau în casa lui Charlie Brown”, explică Dunnigan.
Revenind la zborurile fanteziste ale lui Snoopy, echipa a vrut să depăşească limitele de culoare. Pentru Snoopy și frații lui albul, în primul rând, şi apoi culorile mai profunde ale spectrului ar accentua acțiunile.
Aspectul filmului PEANUTS este o dovadă a moștenirii Charles M. Schulz. „M-am îndrăgostit imediat de design-ul filmului”, spune producătorul Paul Feig. „Acesta nu contestă percepția a ceea ce PEANUTS ar trebui să fie, ci mai degrabă, o potenţeaza.”

ERA O NOAPTE ÎNTUNECATĂ ŞI FURTUNOASĂ….
Când Snoopy intră în lumea lui fantastică, noi îl găsim pe iubitul copoi tastând, în timp ce alter ego-ul său, „Autorul de talie mondială” se străduieşte să scrie următorul mare roman. Cu editorul său de încredere Woodstock de partea lui, Snoopy începe „cea mai mare poveste spusă vreodată”, cu rândul clasic, „Era o noapte întunecată și furtunoasă…”
„Snoopy vede ceea ce se întâmplă în viața lui Charlie Brown și adună indicii de acolo iar noi vom vedea povestea progresând în lumea lui fantastică”, explică Martino. Cea mai recentă întorsătură în viața lui Charlie Brown este îndrăgostirea sa bruscă de fetiţa cu părul roşu, noul copil din vecini și noua lui colegă de clasă. Snoopy, ca prieten, îi urmărește povestea de dragoste. Uliano notează: „Povestea lui Snoopy este plină de dragoste și aventură, pe fundalul primului război mondial, urmărind cum WWI Flying Ace se luptă pentru a câștiga inima unei frumoase fete pilot pe nume Fifi, fiind într-un continuu conflict cu cel mai mare duşman al său Baronul Roşu.”
Pentru Bryan Schulz, această parte a narațiunii filmului l-a satisfăcut în mod deosebit, atât ca scriitor cât și ca fan. „Această secvență a fost o șansă pentru mine să răspund în cele din urmă la o întrebare pe care mi-o pun de ani de zile: De ce îl urmăreşte de fapt Snoopy pe Baronul Roșu?”

Premiera film strain

More in Premiera film strain

Furios și iute 8 – din 21 aprilie în Romania

CinemaFrame14 martie 2017

Strumpfii se întorc!

CinemaFrame14 martie 2017

Moonlight (În lumina lunii) – 8 nominalizări Oscar – din 10 martie în cinema

CinemaFrame24 februarie 2017

Proiecții speciale – ”ELLE”, nedistribuit în România

CinemaFrame23 februarie 2017

Belgia, film and rock&roll

CinemaFrame9 februarie 2017

Odiseea lui Cousteau

CinemaFrame27 ianuarie 2017

Festivalul Filmului European se deschide cu COMUNITATEA

CinemaFrame5 mai 2016

DUPĂ AUR, ÎN CANADA – din 25 martie în toată țara

CinemaFrame26 martie 2016

STEVE JOBS în cinematografe

CinemaFrame11 decembrie 2015

MICUL PRINȚ în cinema

CinemaFrame3 decembrie 2015

HOTEL TRANSILVANIA 2 în cinematograf

CinemaFrame29 octombrie 2015

MARȚIANUL un film recomandat și politicienilor români

CinemaFrame4 octombrie 2015