Premiera

Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în trei cinematografe

Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în trei cinematografe

Joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, se va lansa proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”. În cadrul programului vor fi proiectate producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: NUMĂRĂTOAREA MANUALĂ, VOCEA A DOUA, CAI PUTERE.

Filmele vor rula în prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvire Popescu ( 2 și 4 Aprilie, ora 18:30), Cinema Muzeul Țăranului (7-9 Aprilie, ora 18:00), Cinemateca Union (3 și 9 Aprilie, ora 19:30).

Premiera va avea loc pe 2 Aprilie la Cinema Elvire Popescu în prezența echipelor celor trei scurtmetraje dar și a publicului.

NUMĂRĂTOAREA MANUALĂ (2011, producție Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, care  încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict.

Scurtmetrajul a fost prezent în numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven și a câștigat Premiul Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Leiden.

Din distribuție fac parte actorii Alexandru Georgescu, Cătălin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Dârlău.

TRAILER „NUMĂRĂTOAREA MANUALĂ” 

Scurtmetrajul VOCEA A DOUA (2013, producție Hi Film) o are în centrul poveștii pe Gabi, o asistentă socială la o casă de copii, care se trezește prinsă în propriile prejudecăți atunci când o mamă de etnie romă vine să-și ia copiii acasă de Crăciun.

Filmul, care a câștigat în 2013 Premiul Special la Festivalul Internațional de Film Anonimul, îi are în distribuție pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Cătănescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok.

TRAILER „VOCEA A DOUA” 

Acțiunea din CAI PUTERE (2014, producție ICON production) are loc în fiecare toamnă când Mihai, cu ajutorul prietenilor îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile.

Adrian Titieni, Costel Cașcaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt cei care pot fi văzuți pe marele ecran în “Cai putere”.

Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Cottbus și premiul pentru Cel mai bun film în competiția națională la Timishort iar în martie a obținut premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza România, în București. În aprilie va participa în competiția oficială la festivalul INDIELisboa în Lisabona, Portugalia.

TRAILER „CAI PUTERE” 

Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA – de Cinematografie, Secția – regie film, clasa regizor Andrei Blaier. În prezent lucrează la debutul său în lungmetraj UN PAS ÎN URMA SERAFIMILOR, produs de Ada Solomon.

Comentarii

comentarii

More in Premiera

ALIYAH DADA

ALIYAH DADA – emigrări DADA! filmul documentar de lung metraj al Oanei Giurgiu nu trebuie ratat!

CinemaFrame6 aprilie 2015
ALIYAH DADA. de Oana Giurgiu

ALIYAH DADA, un documentar de Oana Giurgiu, din 26 martie în cinematografe

CinemaFrame24 martie 2015
Aferim!

AFERIM! – pur şi simplu, un film frumos!

CinemaFrame21 martie 2015
Emilian Oprea (De ce eu? - Romania, 2015)

Însemnări după premieră: DE CE EU? – un film necesar şi binevenit în cinematografia românească

CinemaFrame2 martie 2015
Autoportretul unei fete cuminti

AUTOPORTRETUL UNEI FETE CUMINȚI – un film românesc independent 100%

CinemaFrame17 februarie 2015
Aferim! de Radu Jude

13 martie 2015: Premiera lui AFERIM! regizat de Radu Jude

CinemaFrame29 ianuarie 2015
Cel Ales ("The Chosen One" - regia Cristian Comeaga, Romania, 2015)

CEL ALES regia Cristian Comeagă, premiera pe 24 aprilie 2015

CinemaFrame29 ianuarie 2015
De ce eu? - regia Tudor Giurgiu

DE CE EU? Filmul lui Tudor Giurgiu are premiera pe 27 februarie 2015

CinemaFrame28 ianuarie 2015
Rafael Florea si Hilda Peter in BOX (Florin Serban - Romania, 2015)

BOX (regia Florin Şerban) – din primavară în cinematografele din România

CinemaFrame26 ianuarie 2015
LA TIMP (IT'S TIME - Romania, 2015)

În luna mai va fi lansat: LA TIMP, un film în regia lui Adrian Sitaru

CinemaFrame24 ianuarie 2015