Știri

CITIZENFOUR, premieră în martie la „kino-maidanul” One World România

CITIZENFOUR, premieră în martie la „kino-maidanul” One World România

CITIZENFOUR, documentarul care a câștigat premiile Oscar și BAFTA pentru cel mai bun film documentar va fi proiectat, în premieră în România, la cea de-a opta ediție a festivalului de film documentar One World România. 

CITIZENFOURCITIZENFOUR este portretul unui fost analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) – Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliștii care au publicat detalii despre NSA și despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite, căruia i-ar fi căzut victime și lideri politici ai lumii, precum președintele Braziliei Dilma Rousseff și cancelarul german Angela Merkel.

Premii „CITIZENFOUR”

2015 – Academy Awards, SUA, Best Documentary Feature
2015 – Independent Spirit Awards, SUA, Best Documentary
2015 – BAFTA, Marea Britanie, Best Documentary
2015 – Directors’ Guild of America, SUA, Best Directorial Achivement in Documentary
2015 – London Critics’ Circle Film Awards, Marea Britanie, Documentary of the Year
2015 – National Society of Film Critic Awards, SUA, Best Non-Fiction Film
2014 – New York Film Critics Circle Awards, SUA, Best Non-Fiction Film
2014 – Los Angeles Film Critics Association Awards, SUA, Best Documentary / Non-Fiction Film
2014 – American Cinema Editors, SUA, Best Edited Documentary Feature
2014 – Gotham Awards, SUA, Best Documentary
2014 – International Documentary Association Awards, SUA, Best Feature

Trailer CITIZENFOUR

La One World Romania, CITIZENFOUR face parte din sectiunea  secțiunea intitulată „Demo +/- Cratie”, alături de 6 alte titluri: EUROMAIDAN. ROUGH CUT, SECOND CHANCE,P IXADORES, THE TERM, IRANIAN si KILLSWITCH.

Secțiunea „Demo +/- Cratie” ridică întrebarea „ce a mai rămas din democrație?” și demască guverne democrate doar în aparentă, arată cetățeni de rând care devin dizidenți și acțiuni individuale transformate în mișcări de masă cu ajutorul noilor mijloace de comunicare. Selecția de filme din această secțiune își propune să ofere un prilej de reflecție care să pună mișcările de stradă din România într-un context global și să ofere, poate, puncte de pornire strategice pentru viitor.

VIRUNGADocumentarul VIRUNGA, unul dintre contracandidații lui CITIZENFOUR la Oscar-urile de anul acesta, va fi și el proiectat la cea de-a opta ediție de One World România. 

VIRUNGA spune povestea incredibilă a unui grup de curajoși care își riscă viețile pentru a asigura un viitor mai bun unei părți din Africa de care restul lumii a uitat. Parcul Național Virunga, situat în pădurile estice din Congo, este unul dintre cele mai diverse locuri din punct de vedere biologic și căminul ultimelor gorile de munte din lume.

Descoperirea unor zăcăminte de petrol sub lacul Edward atrage sosirea companiei SOCO Internațional, chiar dacă forarea în parc este ilegală. Acțiunile companiei se înscriu într-un spectru mai larg de agende conflictuale care se intersectează în jurul parcului Virunga: de la ilegalitățile comise de subcontractorii SOCO, la violențele braconierilor care ucid elefanții și gorilele parcului, la militiile rebele care vor procente din profitul realizat din exploatarea petrolului, și la pădurarii hotărâți să protejeze cu orice preț viața gorilelor.

Trailer VIRUNGA

VIRUNGA va fi prezentat la One World România 2015 în secțiunea „Războaiele contra naturii”, alături de alte două filme: UNEARTHED și VITOSHA. În această secțiune, One World România prezintă un câmp de bătălie pentru viitor care se întinde pe întreaga planetă, inclusiv în ograda noastră: Vitosha e un parc protejat amenințat de monstrul dezvoltării urbane, că multe parcuri din România; spectrul fracturarii hidraulice a trecut peste mari și ape din SUA sau Africa de Sud și a ajuns deja de mult în micile comunități din țara.

Aceste informații ne-au fost furnizate de organizatorii Festivalului One World Romania

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania & Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei
SUSTINUT DE: Uniunea Cineastilor din Romania, Fundatia ERSTE, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, UNDP Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe in Romania, Institutul Francez din Romania, Fundatia Ratiu din Marea Britanie, Muzeul National al Taranului Roman, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Elvetiei in Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Apa Nova Bucuresti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului – Bucuresti, ActiveWatch

More in Știri

FILMUL ISTORIC EUROPEAN la ora de istorie

CinemaFrame4 martie 2018

BIEFF 2018 despre identitate, apartenenta si adevaruri personale

CinemaFrame1 martie 2018

IN PRONUNTARE, debut feminin la Săptămâna Criticii de la Berlin

CinemaFrame25 ianuarie 2018

CEAȚA, Adi Voicu premiat la Angers

CinemaFrame23 ianuarie 2018

Cinematour KIDS județul BRAȘOV 2017 în date și cifre!

CinemaFrame5 noiembrie 2017

Week-end de Halloween cu filme bune la Opera Comică pentru Copii

CinemaFrame23 octombrie 2017

SIERANEVADA, BENJAMIN BUTTON și MY FAIR LADY

CinemaFrame16 octombrie 2017

Ce faci când vrei să vezi un film bun? Vii la UnderGrant în week-end!

CinemaFrame9 octombrie 2017

Timishort ia startul pe 12 octombrie

CinemaFrame8 octombrie 2017
Olimpia Melinte și Nicodim Ungureanu

UN ALT WEEK-END, ALTE FILME BUNE

CinemaFrame2 octombrie 2017

Cinematour KIDS județul BRAȘOV 2017 – Filmele din caravană

CinemaFrame1 octombrie 2017

Cinematour KIDS județul BRAȘOV 2017 – Programul

CinemaFrame28 septembrie 2017