Știri

Filme de nota 10 în Cinematour KIDS ediția a V-a!

Filme de nota 10 în Cinematour KIDS ediția a V-a!

CINEMATOUR KIDS ediția a V-a a ajuns în localitățile fără cinematograf din Dolj, Mehedinți și Olt.

Între 12 și 23 septembrie am proiectat filme pentru copii în 20 de sate unde majoritatea spectatorilor nu au văzut niciun film pe ecran mare, unde timpul liber se împarte între școală și participarea la muncile din gospodărie, unde cuvântul segregare este doar o noțiune din dicționar, unde cadrele didactice – fără excepție – sunt prietenii copiilor, unde fiecare final de proiecție a fost cu urale și aplauze, unde s-a râs cu poftă în situațiile comice și nu s-a respirat în momentele de suspans și emoție, chiar dacă erau 50 sau 250 de spectatori.

Am proiectat filmele puse la dispoziție de Ambasada Regatului Norvegiei, de Norway Film Institut și de Ambasada Suediei. Poveștile cinematografice nordice încântă, fără excepție, toți spectatorii pe care această caravană i-a avut.
Nou introdus în caravana, CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII vorbește despre bullying, despre violență și efectele ei negative, despre prietenie și încredere.

Modulf, 11 ani, care crede că este un super erou. In fiecare zi el este agresat de cei mai răi băieți din școală. Și asta îl face super erou pentru că, fiind singurul agresat, ceilalți copii nu vor mai fi. Într-o zi, o fată nouă se mută vine la școală. Lise nu este de acord cu teoriile lui Modulf și creează dezastru în ierarhiile din școală.

Ploddy, mașina de poliție, trebuie să păzească cele mai mari atracții ale parcului din Bodo – o mamă vultur și oul ei. Când mama vultur este furată, Ploddy trebuie să ia în grija lui puiul de vultur. Viața lui liniștită se schimbă radical și încercarea de a readuce mama lângă pui devine din ce în ce mai aventuroasă.

Cea mai vizionată și cea mai de succes producție a caravanelor rămâne LAȘUL – filmul de groază pentru copii cu care încheiem fiecare proiecție. A adunat până acum peste 10 000 de spectatori. Fiecare nouă proiecție este un spectacol prin reacțiile și emoțiile exteriorizate la maximum, prin hohotele de râs și avalanșa de aplauze care pune punct cadrului final.

Cinematour Kids ediția a V-a în cifre:

  • 20 de localități
  • 23 de proiecții
  • 2655 de spectatori

Mulțumim: Ana Maria Bălan, Oana Bițan, Alexandru Cernat, Nicolae și Tudora Duca, Gheorghe Iorga, Mihai Leontescu, Adrian Mărășescu, Emilia Mihăilescu, Ionuț Pîrvulescu, Mădălina Teodoru, Ana Maria Timiș, Cosmin Vasile.

CINEMATOUR KIDS  este singura cravană cu filme pentru copii care se desfășoară pe teritoriul României. Primele 5 ediții au ajuns în 68 de localități la peste 11.250 de spectatori unici în peste 110 de proiecții. CINEMATOUR KIDS este un proiect care a pornit în 2015 cu sprijinul Ministerului Culturii și al fondurilor EEA GRANTS. În cei doi ani de implementare ni s-au alăturat Centrul Național al Cinematografiei și, începând de la această a V-a ediție și Administrația Fondului Cultural Național. Tot în această toamnă vom derula o ediție în județul Brașov cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Brașov și o ediție în județul Prahova cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova.

Știri

More in Știri

CinemaTOUR KIDS județul Brașov 2018 în cifre

CinemaFrame2 decembrie 2018

CINEMATOUR KIDS revine în județul Brașov

CinemaFrame2 decembrie 2018

FILMUL ISTORIC EUROPEAN la ora de istorie

CinemaFrame4 martie 2018

BIEFF 2018 despre identitate, apartenenta si adevaruri personale

CinemaFrame1 martie 2018

IN PRONUNTARE, debut feminin la Săptămâna Criticii de la Berlin

CinemaFrame25 ianuarie 2018

CEAȚA, Adi Voicu premiat la Angers

CinemaFrame23 ianuarie 2018

Cinematour KIDS județul BRAȘOV 2017 în date și cifre!

CinemaFrame5 noiembrie 2017

Week-end de Halloween cu filme bune la Opera Comică pentru Copii

CinemaFrame23 octombrie 2017

SIERANEVADA, BENJAMIN BUTTON și MY FAIR LADY

CinemaFrame16 octombrie 2017

Ce faci când vrei să vezi un film bun? Vii la UnderGrant în week-end!

CinemaFrame9 octombrie 2017

Timishort ia startul pe 12 octombrie

CinemaFrame8 octombrie 2017
Olimpia Melinte și Nicodim Ungureanu

UN ALT WEEK-END, ALTE FILME BUNE

CinemaFrame2 octombrie 2017