Știri

Ultima săptămână de înscrieri la Transilvania Talent Lab (TTL)

Ultima săptămână de înscrieri la Transilvania Talent Lab (TTL)

Este ultima săptămână de înscrieri pentru cea de-a patra ediție a Transilvania Talent Lab (TTL) – platformă de training pentru cineaști la început de carieră, organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) în parteneriat cu Asociația Culturală Control N. Doritorii se mai pot înscrie la TTL2015 până în data de 26 aprilie 2015, urmând pașii aplicației de pe www.tiff.ro.

Cu o structură nouă, desfășurată pe o perioadă mai lungă, între 31 mai și 6 iunie, ediția cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab va oferi training de specialitate unui număr de 8 realizatori de film – 4 scenariști / regizori și 4 producători. Cei 8 participanți vor avea ocazia sa lucreze intensiv pe proiectele selecționate alături de doi traineri, profesioniști în domeniu. În acest an seminariile și studiile de caz din cadrul TTL vor fi susținute de Sirkka Möller și Martina Bleis – două dintre cele mai active profesioniste în domeniul consultanței și training-ului pe proiecte cinematografice.

Sirkka Möller revine la Cluj, ca trainer-invitat al Transilvania Talent Lab. Lucrează pentru festivaluri internaționale de film din 1988. Are o vastă experiență în selecție de filme, vânzări, dezvoltare de proiecte și educație și e un moderator constant în evenimentele din industria cinematografică. Între 2007 și 2010 a fost reprezentantul companiei de vânzări Deckert Distribution. Printe altele a fost selecționer la DOK Leipzig, Sheffield IDF, FID Marseille și Fribourg IFF. Din 2006 este membru al comitetului de selecție al secțiunii Panorama din cadrul Berlinale și coordonează proiectul Doc Station pentru Berlinale Talent Campus. Locuiește în Berlin și lucrează pe plan internațional pe post de curator și consultant.

Martina Bleis este membră a comitetului de selecție din cadrul Berlinale Co-Production Market și are rolul de consultant pentru producătorii care au proiecte selecționate. De asemenea, coordonează toate publicațiile și partea de presă și comunicare a Berlinale Co-Production Market.  Din 2011, Martina este de asemenea consultant pentru Connecting Cottbus – East West Co-Production Market din cadrul Fesivalului de Film de la Cottbus, din Germania. Martina a mai colaborat cu o serie de alte instituții și evenimente internaționale din Industrie în rolul de Consultant. Printre acestea se numără: Telefilm Canada, Berlinale Talents, Cinema do Brasil, PriFilmFest Pristina, Co-Production Forum Moscova și Odessa International Film Festival.

Transilvania Talent Lab se adresează cineaștilor din România și Republica Moldova.

Sunt invitaţi să se înscrie atât cei cu pregătire universitară în domeniul filmului, cât şi cei fără. Participarea este, însă, condiționată de o experiență relevantă în domeniu. Vor fi selecționați 8 participanți, împărțiți în două categorii: 4 scenariști/ regizori și 4 producători. Pentru scenariști/ regizori selecția se face în baza unui proiect cinematografic (ficțiune sau documentar) aflat în stadiul de dezvoltare. Producătorilor, selectați în funcție de CV, scrisoare de motivație și experiența practică anterioară, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor.

Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist/regizor + 1 producător) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect în parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care să permită interacțiunea directă între scenariști/regizori și producători, precum și o experiență hands-on la finalul workshop-ului.

Pe lângă lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizează și o serie de masterclass-uri cu invitați ai festivalului, dedicate atât celor 8 participanți, cât și publicului prezent la Cluj.

Participanţii Transilvania Talent Lab beneficiază de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF 2015.

Cei interesați se pot înscrie până în data de 26 aprilie 2015. Înscrierile se fac exclusiv online, pe site-ul www.tiff.ro, urmând pașii aplicației electronice.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul workshop-ului și despre desfășurarea acestuia puteți accesa www.tiff.ro.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF)  va avea loc între 29 mai și 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Comentarii

comentarii

Știri

More in Știri

Comoara (1site)

ZILELE FILMULUI ROMÂNESC LA TIFF

CinemaFrame3 iunie 2015
Comoara-1_-foto-de-adi-Marineci

În Bucureşti, filme de Cannes

CinemaFrame29 mai 2015
tiff Summer Nights site

Începe TIFF-ul!

CinemaFrame28 mai 2015
TV5Monde site

TV5 MONDE dă un premiu la TIFF

CinemaFrame28 mai 2015
Transilvania Talent Lab site

TIFF 2015 ateliere

CinemaFrame28 mai 2015
Afis TIFF 2015_web site

TIFF 2015 invitaţi

CinemaFrame27 mai 2015
comoara

CANNES 2015 în România

CinemaFrame26 mai 2015
Les Films de Cannes a Bucarest_avanpremiera site

LES FILMS DE CANNES A BUCAREST

CinemaFrame15 mai 2015
http://flic.kr/p/cmJWLf

MILAN KUNDERA în film

CinemaFrame15 mai 2015
Hawaii-International-Film-Festival

Timeline cu deadline-uri și evenimente (iunie 2015)

CinemaFrame14 mai 2015
galerie_04

PREMIILE UCIN 2014

CinemaFrame7 mai 2015
galerie_10

Nominalizările UCIN 2015

CinemaFrame5 mai 2015