Știri

TIFF 2015 ateliere

TIFF 2015 ateliere

8 cineaști participă la Transilvania Talent Lab 2015: Alex Mironescu, Diana Voinea, Norbert Fodor și Simona Constantin – în echipa de regizori / scenariști; Alexandra-Maria Colța, Andrada Popan-Dorca, Cristina Ungurean și Marta Bănescu – în cea de producători de film.

Ediția cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab le oferă celor 8 participanți – 4 scenariști/ regizori și 4 producători de film – un training de specialitate alături de două profesioniste extrem de active în domeniul consultanței și training-ului pe proiecte cinematografice – Sirkka Möller și Martina Bleis. Între 31 mai și 6 iunie, aceștia vor forma 4 grupe de lucru (1 scenarist/regizor + 1 producător) și vor parcurge etapele unui training intensiv, cu scopul de a crea un mod de lucru care să permită interacțiunea directă scenariști/ regizori și producători, precum și de a oferi șansa unei experiențe de lucru aplicate, care pornește de la teorie și se finalizează printr-o serie de exerciții și abordări practice.

Cele 5 proiecte de lungmetraj selecționate la cea de-a doua ediție Transilvania Pitch Stop 2015 sunt: Cai la rege (Raluca Maria Rusu), Căutatorul de vânt (Mihai Sofronea), Charlton Heston (Andrei Crețulescu), Soldații (Ivana Mladenovic) și 1985 (Bogdan Mureșanu).

TPS 2015 va avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie, iar finalul training-ului va fi sesiunea de pitch propriu-zisă, urmată de întâlniri individuale între participanți și posibilii producători interesați de proiectele lor. Anul acesta, cele 5 proiecte și pitch-urile finale vor fi analizate de un juriu format din Matthieu Darras (Head of Programmes – TorinoFilmLab), Elin Erichsen (Head of Development – Norwegian Film Institute) și Roberto Olla (Executive Director – Eurimages). Juriul TPS va acorda două premii: TPS Development Award – în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF, și CoCo Award – constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market, din luna noiembrie. În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, cele două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie.

Transilvania Talent Lab este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N.

Nancy Bishop site

Un alt eveniment important al ediției din acest an este organizarea celei de-a treia ediţii 10 PENTRU FILM LA TIFF care găzduieşte un masterclass cu directorul de casting Nancy Bishop.

10 actori talentați din teatrele din România vor fi prezentați publicului, presei și profesioniștilor din industria filmului.

Unul dintre cei mai influenți agenți de casting la ora actuală, Nancy Bishop (SUA), nominalizată la Premiile Emmy pentru castingul peliculei Anne Frank: The Whole Story și având în portofoliu peste 80 de producții internaționale mari, va susține un masterclass pentru cei zece actori, precum și o prezentare deschisă publicului la TIFF. Nancy Bishop a lucrat pentru filme ca Mission Impossible IV, Child 44 (r. Ridley Scott), Oliver (r. Roman Polanski) sau The November Man, cu Pierce Brosnan. Absolventă de actorie și regie la Universitatea din Michigan, Bishop s-a stabilit în anii 90 în Praga, unde a fondat programul Acting For Film, la Prague Film School. Este autoare a cărții „Secrets from the Casting Coach: On Camera Strategies for Actors From a Casting Director”, va lansa în curând volumul „Auditioning for Film and TV” și susține seminarii și masterclass-uri în universități de prestigiu din lume.

În cele trei ediții de până acum, 10 pentru FILM a promovat 30 de actori de diferite vârste, din toate colțurile țării, care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa să se afirme pe marele ecran. Cei selectați fie se află la debut în cinema, fie au avut deja roluri minore în producții autohtone. Ca în fiecare an, actorilor le vor fi dedicate broșuri, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist.

Cei zece actori sunt: Alexandru Ion (Teatrul Național, Teatrul Act, Metropolis, București), Ali Deac (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), Ana Covalciuc (Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie și ArCuB), Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Erzsébet B. Fülöp (Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Irina Drăgănescu (Teatrul de Comedie, Nottara, Bulandra din București), Lucian Teodor Rus (Teatrul Național București), Ruxandra Maniu (Teatrul Odeon din București), Silva Helena Schmidt (Teatrul Național București), Reka Szasz (Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea).

Actorii au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica și Cristiana Gavrilă şi Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet).

More in Știri

CinemaTOUR KIDS județul Brașov 2018 în cifre

CinemaFrame2 decembrie 2018

CINEMATOUR KIDS revine în județul Brașov

CinemaFrame2 decembrie 2018

FILMUL ISTORIC EUROPEAN la ora de istorie

CinemaFrame4 martie 2018

BIEFF 2018 despre identitate, apartenenta si adevaruri personale

CinemaFrame1 martie 2018

IN PRONUNTARE, debut feminin la Săptămâna Criticii de la Berlin

CinemaFrame25 ianuarie 2018

CEAȚA, Adi Voicu premiat la Angers

CinemaFrame23 ianuarie 2018

Cinematour KIDS județul BRAȘOV 2017 în date și cifre!

CinemaFrame5 noiembrie 2017

Week-end de Halloween cu filme bune la Opera Comică pentru Copii

CinemaFrame23 octombrie 2017

SIERANEVADA, BENJAMIN BUTTON și MY FAIR LADY

CinemaFrame16 octombrie 2017

Ce faci când vrei să vezi un film bun? Vii la UnderGrant în week-end!

CinemaFrame9 octombrie 2017

Timishort ia startul pe 12 octombrie

CinemaFrame8 octombrie 2017
Olimpia Melinte și Nicodim Ungureanu

UN ALT WEEK-END, ALTE FILME BUNE

CinemaFrame2 octombrie 2017