Premiera film strain

IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL: pasiune, angoasă şi dragoste, în apropierea unei centrale nucleare

IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL: pasiune, angoasă şi dragoste, în apropierea unei centrale nucleare

GRAND-CENTRAL-02

Din 27 februarie în cinematografe: IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL, regia Rebecca Zlotowski, cu Léa Seydoux (noua „Bond Girl”) şi Tahar Rahim („A PROPHET).

De la un loc de muncă la altul, Gary ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară, unde găseşte ce spera: bani, o familie şi o echipă de lucru unită. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare. Viaţa nu e mai uşoară nici pentru Karole, interpretată de Léa Seydoux, care are o alegere dificilă de făcut, între iubit şi amant. Léa Seydoux face un rol plin de erotism şi voluptate, iubirea ei pentru ambii bărbaţi fiind plină de ambiguitate.

In IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL, regizoarea Rebecca Zlotowski construieşte un univers al dragostei obsesive cu un triunghi amoros plin de suspans. Dragostea ilicită plină de pasiune şi emoţie aduce filmul în topul dramelor romatice şi erotice ale cinema-ului francez. Cu o notă asemenatoare lui Renoir sau Becker, regizoarea construieşte subtile paralele între iubirea interzisă şi radiaţii.

Trailer IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL

Rebecca Zlotowski explică de unde a pornit ideea filmului „pasiuni ieşite din comun se nasc în medii ieşite din comun, cum este această tabără pentru muncitorii din centrale nucleare. E un loc în care oamenii se confruntă cu frica şi pericolul morţii în fiecare zi. Am vrut să arăt emoţii nobile şi puternice şi am vrut să arăt povestea acestor muncitori care nu sunt atât de cunoscuţi”. Centrala nucleară nu e numai un loc de muncă unde sarcinile sunt istovitoare şi prost plătite, e un loc straniu şi misterios unde constanta nevoie de monitorizare a contaminării cu radioactivitate este un efort de echipă, o solidaritate diferită.

IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL este inspirat din filmele franţuzeşti clasice, ale anilor ’30 şi portretizarea clasei muncitoare, a realităţii dure, împletită cu un fir narativ romantic. Plasarea filmului în jurul unei centrale nucleare e o şansă de a aduce în prezent marile teme ale cinema-ului francez. „Am vrut să reinventez aceste figuri eroice, care au valori puternice şi înfruntă obstacole”, spune regizoarea.

Filmarea a avut loc într-o centrală nucleară părăsită, în Austria, iar imaginile din film surprind exact atmosfera dintr-o centrală nucleară.

IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL va rula la cinema Elvira Popescu, Union, Grand Cinema Digiplex, Movieplex, în Cluj Napoca la Cinema Victoria, în Tîrgu Mureș la Cinema Arta, în Constanța, în Craiova la Cinema Modern, în Botoșani la Cinema Unirea, în Iaşi la Cinema Republica, în Deva la Cinema Patria și în Piatra Neamț la cinema Dacia.

Film lansat în România cu sprijinul Tv5Monde.

Material pus la dispoziţie de Asociaţia Macondo, distribuitorul în România al filmului.

Premiera film strain

More in Premiera film strain

Furios și iute 8 – din 21 aprilie în Romania

CinemaFrame14 martie 2017

Strumpfii se întorc!

CinemaFrame14 martie 2017

Moonlight (În lumina lunii) – 8 nominalizări Oscar – din 10 martie în cinema

CinemaFrame24 februarie 2017

Proiecții speciale – ”ELLE”, nedistribuit în România

CinemaFrame23 februarie 2017

Belgia, film and rock&roll

CinemaFrame9 februarie 2017

Odiseea lui Cousteau

CinemaFrame27 ianuarie 2017

Festivalul Filmului European se deschide cu COMUNITATEA

CinemaFrame5 mai 2016

DUPĂ AUR, ÎN CANADA – din 25 martie în toată țara

CinemaFrame26 martie 2016

SNOOPY vine de Crăciun!

CinemaFrame24 decembrie 2015

STEVE JOBS în cinematografe

CinemaFrame11 decembrie 2015

MICUL PRINȚ în cinema

CinemaFrame3 decembrie 2015

HOTEL TRANSILVANIA 2 în cinematograf

CinemaFrame29 octombrie 2015