Premiera film strain

Premieră în România: WHIPLASH, un film cu cinci nominalizări la Oscar

Premieră în România: WHIPLASH, un film cu cinci nominalizări la Oscar

WHIPLASH, cel mai recent film al tânărului regizor Damiem Chazelle, e povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experiențe. La 19 ani, obsedat de cariera (de scriitor) ratată a tatălui său, Andrew Neiman visează să devină star in cadrul celei mai bune orchestre de jazz din țară.

WHIPLASH, care va fi lansat în România pe 6 februarie, a adunat deja 52 de premii si alte 77 de nominalizări, dintre care 5 la Oscar 2015. (detalii mai jos)

WHIPLASH-02
WHIPLASH-13
WHIPLASH-12
WHIPLASH-11
WHIPLASH-10
WHIPLASH-09
WHIPLASH-08
WHIPLASH-07
WHIPLASH-06
WHIPLASH-04
WHIPLASH-03

WHIPLASH

Data premierei în România 06.02.2015
Data premierei mondiale 16.01.2014
Genul filmului: drama/musical
Durata: 107 min.

Regia și scenariul: Damien Chazelle
Producător: Jason Blum, Helen Estabrook, David Lancaster, Michel Litvak

Distribuția
ANDREW Miles Teller
FLETCHER J.K. Simmons
NICOLE Melissa Benoist
JIM Paul Reiser
RYAN Austin Stowell
CARL Nate Lang

Competiții de profil:
52 de premii si alte 77 de nominalizări, dintre care 5 la Oscar 2015, printre care „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor în rol secundar” — J. K. Simmons (deținătorul Globului de Aur pentru aceeași categorie anul acesta), „Cel mai bun scenariu adaptat” (semnat de același Damien Chazelle), „Cel mai bun montaj” (Tom Cross) și „Cel mai bun mixaj de sunet”.
Selectat pentru Sundance Film Festival 2014, Cannes Film Festival 2014, Toronto International Film Festival 2014, Cîştigător al Marelui Premiu al Juriului, categoria Dramă – Sundance Film Festival 2014, Câştigător al Premiului Publicului de Dramă – Sundance Film Festival 2014
Site oficial: sonyclassics.com/whiplash

Tagline: Calea spre măreție te poate aduce la limită!

WHIPLASH-16
WHIPLASH-23
WHIPLASH-22
WHIPLASH-21
WHIPLASH-20
WHIPLASH-19
WHIPLASH-18
WHIPLASH-17
WHIPLASH-15
WHIPLASH-14

Sinopsis:
Andrew Neiman este un baterist de jazz, care, la 19 ani, visează să devină star, dar nu e sigur că acest vis i se va împlini. Obsedat de cariera (de scriitor) ratată a tatălui său, Andrew se ambiţionează să se ridice la nivelul elitei naţionale a muzicienilor proveniţi din Conservatorul de muzică. Într-o seară, Terence Fletcher, un dirijor renumit atât pentru talentul său pedagogic cât şi pentru metoda sa ciudată de predare, îl aude pe Andrew exersând la tobe. Chiar dacă Fletcher nu-i spune mare lucru în seara aceea, el reuşeşte să trezească în Andrew ambiţia de a-şi atinge ţelul. Spre surprinderea lui Andrew, în ziua următoare, Fletcher solicită ca el să fie transferat în orchestra sa. Această decizie va schimba viaţa tânărului Andrew pentru totdeauna.

La început, Andrew joacă rolul de “rezervă,” fiind obligat să întoarcă paginile bateristului titular. Dar la următorul concurs la care participă orchestra, ca urmare a unei manifestări a hazardului sau a unui act de sabotaj, partitura bateristului un mai e de găsit. Pentru că ştia pe dinafară muzica, Andrew are acum ocazia să cânte. Deşi întâmplarea stârneşte resentimente din partea colegilor săi instrumentişti, orchestra câştigă competiţia iar Andrew devine noul “fiu favorit” al lui Fletcher.

Încurajat de reuşita sa, Andrew îşi găseşte curajul de a o invita în oraş pe Nicole, o fată de la teatrul local pentru care nutreşte sentimente neîmpărtăşite de dragoste adolescentină. Dar, la ora aceasta, ambiţiile muzicale ale lui Andrew ameninţă să deturneze chiar cele mai sincere uverturi romantice.

Obsesia lui Andrew de a obţine perfecţiunea este alimentată şi de mania lui Fletcher de a întinde coarda până la extrem. Familia lui Andrew ajunge să recunoască cu greu pe cel care se află ca o stană de piatră la masă cu ei. Andrew reuşeşte chiar să smulgă un cuvânt aspru de pe buzele tatălui său, care altfel este unul dintre cei mai blânzi taţi cu putinţă.

Cu cât Andrew se apropie mai tare de perfecţiune, cu atât este mai părăsit de cei din jurul său, până când nu mai rămân decât el şi Fletcher. Chiar şi această relaţie este pusă însă în pericol de ferocitatea ambiţiilor lui Andrew.

Drumul său, care poate fi văzut când ca o coborâre în genunea nebuniei, când ca un urcuş către glorie, ajunge la paroxism când Andrew se suie pe cea mai înaltă scenă a talentului –suprema şi neiertătoarea Carnegie Hall.

Distribuitor internațional: Sony Pictures Classics
Distribuitor în România: InterComFilm Distribution

Echipa: producători executivi Jason Reitman, Jeanette Brill, Couper Samuelson, Gary Michael Walters; co-producător Nicholas Britell; imaginea Sharone Meir; scenografia Melanie Paizis-Jones; montajul Tom Cross; muzica originală Justin Hurwitz; costume Lisa Norcia; design de producţie Melanie Jones; decoruri Karuna Karmarkar; sunet Craig Mann, Ben Wilkins, Thomas Curley

Comentarii

comentarii

Premiera film strain

More in Premiera film strain

coconut

COCONUT MICUL DRAGON

CinemaFrame28 mai 2015
Jessica Chastain si collin Farrel

MISS JULIE în cinematografe

CinemaFrame28 aprilie 2015
Danny-Collins

Al Pacino rock star în DANNY COLLINS

CinemaFrame19 aprilie 2015
Leviathan2

LEVIATHAN – filmul anului în Rusia, nominalizat la Oscar, din 13 martie la cinema

CinemaFrame13 martie 2015
JIMMI'S-HALL-09

Biserică, politică şi libertate de exprimare: SALONUL LUI JIMMY, un film despre anii ‘30 care ridică probleme valabile şi azi

CinemaFrame5 martie 2015
GRAND-CENTRAL-01

IUBIRE RADIOACTIVĂ / GRAND CENTRAL: pasiune, angoasă şi dragoste, în apropierea unei centrale nucleare

CinemaFrame1 martie 2015
32-TEORIA INTREGULUI-Eddie Redmayne

Premieră de Oscar: TEORIA ÎNTREGULUI / THE THEORY OF EVERYTHING

CinemaFrame19 februarie 2015
ORAŞUL CÂINILOR / WHITE GOD - Zsófia Psotta

ORAŞUL CÂINILOR din 20 februarie în cinematografe

CinemaFrame18 februarie 2015
Boyhood - Al doisprezecelea an

BOYHOOD/12 ANI DE COPILĂRIE pe ecranele din România, începand cu 6 februarie

CinemaFrame3 februarie 2015
Yellow Bird 06

YELLOWBIRD (PENE GALBENE): povestea călătoriei unui erou mai neobişnuit…

CinemaFrame29 ianuarie 2015
Mommy (Xavier Dolan, 2014)

Premiul juriului la Cannes în 2014, MOMMY de Xavier Dolan, din ianuarie şi pe ecranele din România

CinemaFrame22 ianuarie 2015
Winter Sleep

Premieră WINTER SLEEP (SOMN DE IARNĂ) – câștigătorul Palme d’Or la Cannes 2014

CinemaFrame15 ianuarie 2015